AllmänhetVårdpersonal
Sol, träning och ny motivation i höst?

Sol, träning och ny motivation i höst?

Det har blivit oerhört populärt att åka på träningresor de senaste åren. Kanske tillhör du dem som också har funderat på att prova en träningsresa men vill veta mer om hur det går till först? Lotta Larsson, projektledare på Springtime Travel och ansvarig för höstens träningsresor till Portugal, förklarar hur det går till om man åker med dem

VILKA ÄR DET SOM ÅKER PÅ TRÄNINGSRESOR?

Till oss kommer både nybörjare och vana motionärer. Allra vanligast är kvinnor i åldern 30–50 år men det beror också på vilket tema vi har för veckan. Under seniorveckorna är det förstås många fler som är äldre.

 

VAD TRÄNAR MAN?

Det finns minst 10–15 aktiviteter att välja mellan per dag. Stavgång, löpning, yoga, afrodans, pilates, cirkelträning och crossfit är bara några exempel. I övrigt anpassas innehållet utifrån olika teman. Danspassen för Tobias Karlsson från Let´s Dance brukar exempelvis vara väldigt populära och likaså löpträning för Evy Palm, men det finns verkligen många populära träningspass – och ledare.

 

HUR TRÄNAD MÅSTE MAN VARA?

Vi anpassar träningen så att det fungerar lika bra för den som är nybörjare som för den som tränar några gånger i veckan. Mitt tips är att inte gå ut för hårt i början. Lägg dig vid poolen och läs en stund eller varför inte ta en dagsutflykt till Sevilla?

 

HUR BOR MAN?

Vi håller till i en egen del på ett 3-stjärnigt hotell, som ligger alldeles vid havet. Vi tränar mycket på stranden och även i pinjeskogen som ligger bredvid. En svensk kock ser också till att vi får i oss både nyttigt och gott med tanke på all träning.

 

VAD KOSTAR DET?

Flygresa, transfer, boende, träning och halvpension med frukost och middag kostar ca 10 500 kr. Pulsklockor, gåstavar och liknande finns att låna på plats.

 

VAD SKA MAN INTE MISSA?

Att prova nya träningspass. Var inte heller rädd att åka själv, du kommer garanterat att träffa nya vänner. Gå på föreläsningarna, ta en utflykt, ät gott och njut i solen. Investera i dig själv!

 

NÅGRA TIPS PÅ OLIKA ARRANGÖRER AV TRÄNINGSRESOR

– Springtime travel, www.springtime.se 
– In shape travel, www.inshapetravel.se
– Ving, www.ving.se 
– Solresor, www.solresor.se